Yoga i Boden och online

Jag undervisar i olika yogaformer men skulle säga att de flesta av mina klasser är en skön kombination av återhämtning och kravlös rörelse. Alla mina klasser har segment av fysisk yoga, avslappning och andningsfokus, detta för att alla delar är viktiga för att hitta in till kroppen och minska på stress.

Yoga Nidra

Yoga Nidra är en av mina favoriter inom yogavärlden och är den form som hjälpt mig igenom stressade perioder i mitt liv där återhämtningen varit avgörande. Yoga Nidra brukar beskrivas som en typ av guidad meditation och många beskriver det som en metod för att komma till djupavslappning.

Redskap och metoder

Inom Yoga Nidra kombineras olika redskap och metoder från både öst och väst. Genom dessa kan vi i Nidran uppleva ett medvetandetillstånd mellan vakenhet och sömn.

När man läser om Yoga Nidra kommer man ibland över texter som beskriver tekniken som ”yogisk sömn” men i själva verket har det inte så mycket med sömn att göra. Yoga Nidra handlar snarare om att nyfiket och avslappnat utforska olika stadier av medvetenhet. Att somna är dock en angenäm bieffekt och om det händer så är det precis det som du behöver för stunden.

Minskar stressnivån

Under en Yoga Nidra får du använda och lyssna till metoder som hjälper dig att lugna ned hjärnans och kroppens aktivitet. Genom den här typen av fysisk och mental återhämtning kan du minska på stressnivån och öka förmågan att vara mer i nuet.

Du blir dessutom mer medveten om dina känslor och får på så vis större möjlighet att observera känslorna innan du reagerar på olika situationer. Detta är några av de positiva effekter som regelbunden Yoga Nidra har på kropp, sinne och själ.

Se olika klasser och boka