Vilken slags yoga ska jag välja?

På Yogarummet erbjuder vi klasser och kurser i olika yogaformer med stort fokus på återhämtning och kravlös rörelse.
Majoriteten av klasserna har segment av fysisk yoga, avslappning och andningsfokus,
detta för att alla delar är viktiga för att hitta in till kroppen och minska stress.
Alla yogaklasser och kurser hålls på plats i Boden men det finns även möjlighet att på vissa klasser delta online.

Hathayoga

Vill du få upp energi och skapa härlig värme i kroppen och samtidigt träna även det mentala så är denna yogaform för dig.
I hathayoga håller vi positionerna längre och jobbar igenom hela kroppen under ett pass. Passet avslutas alltid med en meditativ vila.

boka

Yoga för återhämtning

Behöver du en paus i den där hektiska vardagen? En stund utan krav på prestation. Med hjälp av skonsam yoga och meditation får du verktyg och utrymme att utforska dig själv och minska på stress. Vi avslutar alltid med en Yoga Nidra (djupavslappning). Fokus på kursen är återhämtning men också att lyssna inåt och skapa kontakt med kroppen. Detta är kursen för dig som vill skapa en långsiktig förändring och en hållbar hälsa.

boka

Yinyoga

Med yinyoga får du mjukna och hitta flexibilitet i kroppen på ett inkännande och tillåtande sätt. Vi jobbar även med att hitta mjukhet i det mentala, mjukna i vår syn på oss själva och kanske utmana oss i att göra mindre och på så vis få mer. Vi kommer att vara stilla i varje position mellan 3-5 minuter men det finns även utrymme att utforska rörelser och hur dessa känns i just din kropp.

boka

Mediyoga

MediYoga, en lugn yogaform för en lugnare kropp och ett mer stillsamt sinne. MediYoga är en svensk yogaform som knyter ihop det gamla yogiska filosofierna med den västerländska vetenskapen. Den medvetna andningen är basen i ett yogapass och rörelserna anpassas efter din egen förmåga just i stunden. Yogan går att utföra sittande på stol och/eller yogamatta. Rörelserna är långsamma och inkännande, helt utan krav och strävan efter prestation.

boka

Yoga för män

Yoga och rörlighetsträning för stela män. Denna kurs bjuder in dig som vill öka din rörlighet, jobba med avspänning och avslappning i en trygg miljö och gemenskap. Yoga kan även bidra till ökat fokus och mer energi i vardagen. Det huvudsakliga målområdet är bindväven/fascian i kroppen där det ofta sitter mycket spänningar som skapar en känsla av stelhet. Du utgår alltid ifrån dina egna unika förutsättningar och blir vägledd genom hela passet.

boka

Kundaliniyoga

Kundaliniyoga är en yogaform med lugn och ös, med fokus och stillhet, med rörelse och stilla vila. I denna yogaform använder vi fysiska positioner, olika andningstekniker, meditation och återhämtande vila för att utforska & balansera kropp & sinne. Här får du möjlighet att komma i full kontakt med din kropp, ditt andetag och din inneboende kraft. Du behöver varken vara van yogi eller vig, yogan utgår alltid ifrån där du är just denna stund. 
boka