Yoga i Boden och online

Jag erbjuder klasser och kurser i olika yogaformer men skulle säga att de flesta av klasserna är en skön kombination av återhämtning och kravlös rörelse. Majoriteten av klasserna har segment av fysisk yoga, avslappning och andningsfokus, detta för att alla delar är viktiga för att hitta in till kroppen och minska på stress.

Alla yogaklasser och kurser hålls på plats i Boden men det finns även möjlighet att delta online om det önskas.

Yoga för återhämtning

Är du den som jonglerar småbarnsåren, karriären, matlådor och familjens träningstider (allas utom din egen)? Behöver du en paus i den där hektiska vardagen? En stund utan krav på prestation.

Att prestera kan vara viktigt men utan återhämtning håller vi inte i längden. Med hjälp av skonsam yoga och meditation får du här verktyg och utrymme att utforska dig själv och minska på stress. 

Temat är återhämtning och vi jobbar med sköna positioner och flöden som alla går att variera och anpassa. Vi jobbar alla efter egna förutsättningar och vårt fokus på dessa klasser är återhämtning. Den fysiska yogan avslutas med en lång vila där du blir guidad till avslappning med hjälp av en teknik som heter Yoga Nidra.

Yoga för återhämtning finns att boka som kurs på 12 tillfällen samt olika drop in klasser.

Yoga Nidra

Yoga Nidra beskrivs ofta som en guidad meditation och inom Yoga Nidra kombineras olika redskap och metoder från både öst och väst. Genom dessa kan vi närma oss ett medvetandetillstånd mellan vakenhet och sömn som skapar vila för kropp och sinne. När man läser om Yoga Nidra kommer man ibland över texter som beskriver tekniken som ”yogisk sömn” men i själva verket har det inte så mycket med sömn att göra. Yoga Nidra handlar snarare om att nyfiket och avslappnat utforska olika stadier av medvetenhet. Att somna är dock en angenäm effekt och om det händer så är det precis det som du behöver för stunden. Under en Yoga Nidra får du använda och lyssna till metoder som hjälper dig att lugna ned hjärnans och kroppens aktivitet. Genom den här typen av fysisk och mental återhämtning kan du minska på stressnivån och öka förmågan att vara mer i nuet.

Yoga Nidra utförs oftast liggande och du kan med fördel ta hjälp av till exempel kuddar och filt för att skapa en bekväm position och bästa förutsättningarna för att kunna närma dig avslappning.

Yoga Nidra finns att boka som drop in klass och du kan medverka antingen hemifrån via Zoom eller på plats i studion.

Globalyoga – hitta din inre kärna

Är du den som behöver mer fysisk utmaning för att sedan kunna hitta vila och återhämtning? Då är Globalyoga någonting för dig. 

Globalyoga beskrivs ofta som flödande och fysisk. Tekniker från öst och väst blandas och anpassas för att fungera för 2000-talets människa.

Dessa yogapass handlar om att hitta sin inre kärna, hitta den inre styrkan och lugnet som bor inom var och en av oss. Vi mjukar upp kroppen med inledande positioner i lugnt tempo och fortsätter sedan med solhälsningar för att få upp värmen i kroppen. Sedan jobbar vi med styrka, rörlighet och balans genom resten av passet. Yogan avslutas med skön vila till ljuv musik.

Globalyoga finns att boka som drop in klass.

Yogapaket för avslappning och återhämtning

Detta yogapaket är till för dig som söker avslappning och återhämtning. Du kanske håller på att komma tillbaka från en utmattning eller känner att du vill få mer verktyg för att kunna hitta avslappning och återhämtning i din hektiska vardag. Du kanske är nyfiken på yoga men vill helst inte gruppträna, då är detta paket en bra start! Det yogapass du bokar in dig på utförs individuellt eller om du vill ha med dig en vän (medföljande deltagare kan endast medverka på den privata yogastunden, ej behandlingen). Här får du stöd med hjälp av yogaövningar, andning, massage/reiki och mindfulness. 

I paketet ingår:

– En privat yogastund samt råd och tips (90 minuter)

– En inspelad Yoga Nidra för sömn och återhämtning

– Ett häfte med lugnande yogaövningar som du kan göra hemma

– En avslappningsmassage med reiki (60 minuter)

När du bokar paketet så bokar du den tiden som du vill ha den privata yogastunden, då träffas vi på Yogarummet. Resten av materialet och bokningar får du information om då vi ses.

PT-yoga

Är du nyfiken på yoga men lockas inte av tanken på gruppträning?
Vill du fila på tekniken eller få enskilda tips och råd på din praktik? På denna privata yogasession får du, antingen enskilt eller tillsammans med en vän utrymme att yoga i en trygg miljö, få tips och råd utifrån dina egna behov samt en stund av återhämtning och vila.

Mindful yoga

Är du fylld av stress och oro? Har du en stressrelaterad sjukskrivning?

Kanske saknar du verktyg för att hantera stressen och längtar efter vila och gemenskap med andra i samma sits?

Mindful yoga är skapad för dig.
Den stöttar dig som är sjukskriven för stress och som har en längtan efter återhämtning. Du söker verktyg att hantera stressen och längtar också efter att få träffa andra i samma sits och hitta stöttning i varandra.

Mindful yoga går i långsamt tempo med just medveten närvaro som huvudspår. Med hjälp av mjuka och lugna flöden får du tillfälle att komma i kontakt med kroppen igen. Passet avslutas med en guidad avslappning och det finns sedan möjlighet att dricka te och samtala efteråt

Köpevillkor för kurser och klasser hittar du här >

Boka tid