Välkommentill Yogarummet!

Om mig

 

Jag som driver yogarummet heter Anna Sellborn. Jag undervisar i yoga med närvaron i kroppen som fokus. All medvetenhet gynnas av att vi är med i våra kroppar och känner vad som händer inom oss. Ingenting kan ersätta detta. Det yogan ger är en stunds uppmärksamhet på vad som häånder i kroppen. Det betyder att perfektion och en putsad yta får stanna utanför yogan, vi är inte ute efter att det ska se ut på ett visst sätt. Alla yogapositioner har en påverkan på kroppen, det finns möjlighet att stärka svaga punkter och öppna upp för en fullgod rörlighet. Det essentiella är dock att vi känner oss mer och mer hemma i vår kropp. Ju mer vi använder oss av uppmärksamheten i yogan, desto mer förstår vi att det finns något bortom sinnet, tankarna och känslorna. Yogapositionerna har därför en djupare effekt på oss än att enbart påverka kroppen. 

 

Det som påverkar oss på djupet blir till något vi inte vill vara utan, något vi inte måste tvinga oss till utan något vi väljer att ha med i våra liv. Detta kan ske oavsett vilket liv vi lever i övrigt, oberoende av religiös eller filosofisk grundsyn. Närvaron är med oss i allt.

 

En grundläggande koppling mellan kroppen och sinnet är andetaget. Det är i andetaget vi kan uppleva och förstå hur våra tankar och känslor påverkar kroppen och vice versa. Denna guldgruva av nycklar till ett större välbeffinande blir tydlig när du yogar utan tankar på prestation eller mål.

 

 

Du är varmt välkommen att testa på att yoga på de lektioner och workshops jag ger! Gå till sidan Yogakurser i Göteborg om du önskar mer information.

gallery/bakgrund smal 1773 o 545